Teamfoto LM Bedrijven
Werkzaam in Lelystad, hoofdvestiging Leeuwarden
Hoe kunt u zelf een waterlekkage in huis opsporen Redactie, 23 maart 2024
LM Bedrijven helpt u graag bij het opsporen van plafond lekkage.
LM Bedrijven - specialist in het opsporen van plafond lekkage.

Een lekkage in huis kan voor veel stress zorgen, maar het opsporen ervan kan soms een uitdaging zijn. Hier zijn enkele handige tips en een stappenplan om zelf een lek in huis op te sporen. Indien u de lekkage niet kunt vinden, delen we enkele handige suggesties.

Waaraan kunt u eenvoudig zichtbare tekenen van een lek in huis herkennen?

Alvorens u aan de slag gaat met het zoeken naar de lekkage, is het van belang om goed te letten op mogelijke signalen van een lekkage. Kijk naar vochtplekken op muren, plafonds of vloeren, controleer op schimmelvorming, verkleuringen en vreemde geuren. Deze signalen kunnen u assisteren in het aanduiden van het gebied van de lekkage.

Belang van inspectie van mogelijke probleemgebieden

Controleer op dakpannen die ontbreken, beschadigde dakbedekking of slechte afdichting rond schoorstenen. Inspecteer de badkamer op vochtplekken, scheuren in tegels of lekkages in sanitair zoals de douche, bad of wastafel. Bekijk de leidingen op duidelijke tekenen van lekkage, zoals druppels, vochtige plekken of verkleurde muren in de buurt van de leidingen.

Kijk uit naar ongebruikelijke geurtjes nabij afvoeropeningen en inspecteer de riolering op eventuele lekkages. Controleer de radiatoren en leidingen op vochtvlekken en luister naar afwijkende geluiden. Het kan ook zijn dat een lekkage zo ernstig is dat deze al op meerdere plekken zichtbaar is.

Handleiding voor het gebruik van vochtigheidsmeters

Als u het idee heeft dat er een lekkage is die niet meteen zichtbaar is, kunt u vochtigheidsmeters toepassen. Deze handige apparaten meten het vochtgehalte in materialen. Een verhoogde vochtigheid kan duiden op een lekkage, zelfs zonder zichtbare aanwijzingen.

Stap 4: U kunt overwegen een akoestische inspectie te doen

Luister goed naar eventuele geluiden van waterstroming in de leidingen. Dit kan wijzen op een lekkage, vooral als het geluid ongebruikelijk is. Gebruik een stethoscoop om het exacte punt van de lekkage op te sporen.

Als u de lekkage niet achterhaalt, wat is dan de volgende stap?

Als u niet zeker bent van de oorzaak van de lekkage, is het verstandig om terughoudend te zijn met eigen onderzoek of sloopwerk. Overbodige sloop kan de schade vergroten. Als u na gedegen onderzoek de locatie van de lekkage niet kunt vaststellen, is het verstandig om LM Bedrijven te laten helpen. Met behulp van innovatieve technieken zoals thermografie en akoestische detectie kunnen lekdetectiespecialisten lekkages zeer nauwkeurig detecteren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1217

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over LM Bedrijven

Voor het opsporen van alle waterlekkages binnenshuis bent u bij ons aan het juiste adres. Doormiddel van het gebruik van geavanceerde apparatuur kunnen wij zonder hak- en breekwerk alle lekkages opsporen! Na de inspectie ontvangt u een keurig digitaal rapport met de bevindingen. Deze kan door de verzekering en/of herstelbedrijven gebruikt worden. Door de jarenlange ervaring van de vakmannen van LM Bedrijven bent u bij ons altijd in goede handen.


VCA

Reviews van LM Bedrijven

Door B.A
Op 16 januari 2023
10

Helemaal top.

Door Stefan Brouwer
Op 8 juni 2022
10

Zeer geschikte werkwijze, professioneel, snel en vriendelijk. Een verademing!

Door Lennard Miedema
Op 15 januari 2021
10

Ontzettend fijne kerel, goede service en mooi advies gekregen. Aan te raden en ben vaste klant voortaan!

Door Edu De goede
Op 6 januari 2020
10

Kosteloos advies van dit bedrijf gekregen hoe ik het beste mijn lekkage kan oplossen!

Door K
Op 4 oktober 2019
8

Vakkundig de lekkage opgespoord en alles netjes geregeld.

Door M.V
Op 19 februari 2019
8

Supper tevreden lekkage gevonden

Door Toby Benjamin
Op 12 november 2018
10

Alex is een zeer vakkundige man en weet wat hij doet. Wij dachten een lek te hebben in de grond en bleek toch wat aan de CV te zijn. Zijn benadering naar een klant is prettig en op basis van vertrouwen. Wij kunnen LM Bedrijven van harte aanbevelen.