Teamfoto LM Bedrijven
Werkzaam in Lelystad, hoofdvestiging Leeuwarden
Hoe functioneert lekdetectie eigenlijk Redactie, 4 maart 2024
LM Bedrijven zorgt ervoor dat een lekkage snel opgespoord wordt.
Vakkundige lekkage-detectie, zelfs op lastig bereikbare plekken - vertrouw op LM Bedrijven's expertise.

Lekdetectie maakt het detecteren van verborgen problemen in huis mogelijk zonder dat er veel verstoring of sloopwerk aan te pas komt. Het lokaliseren van water- of vochtlekkages in gebouwen is essentieel om problemen tijdig aan te pakken en schade te voorkomen. Het vinden van water- of vochtlekkages met geavanceerde technologieën en methoden bij lekdetectie gebeurt zonder onnodige schade aan de gebouwstructuur.

Hoe wordt lekdetectie uitgevoerd in de praktijk?

Een van de meest gebruikte technieken is thermografie. Dit betekent dat warmtebeeldcamera's worden gebruikt om temperatuurverschillen op oppervlakken op te merken. Als er lekkages zijn, kunnen temperaturen van water verschillen van het omringende materiaal, waardoor de exacte locatie van de lekkage kan worden bepaald.

Bij het opsporen van lekkages in waterleidingen is geluid een doorslaggevende factor. Met behulp van fijngevoelige microfoons kunnen geluidsgolven die ontstaan door waterstroming worden gedetecteerd. Zelfs de miniemste lekkages kunnen worden opgespoord door afwijkende geluidspatronen te beluisteren.

Voor moeilijk bereikbare plaatsen, zoals leidingen of holle ruimtes, wordt endoscopie toegepast. Door middel van een flexibele buis met een camera aan het uiteinde worden live beelden gemaakt van het interieur. Specialisten kunnen zo verborgen lekkages visueel detecteren.

Een vochtigheidsmeter meet het vochtgehalte in materialen. Bij een abnormaal hoog vochtgehalte kan er sprake zijn van een lekkage, zelfs zonder zichtbare signalen. Hierdoor kunnen toekomstige schadegevallen worden voorkomen.

Wat maakt het detecteren van lekkages zo waardevol?

Het ontdekken van lekkages in een vroeg stadium helpt voorkomen dat water zich ophoopt en structurele schade veroorzaakt aan muren, plafonds en zelfs funderingen. Bij vroegtijdige detectie worden de kosten van reparaties geminimaliseerd. Door uitgebreide sloopwerkzaamheden te voorkomen, worden specifieke interventies op de locatie van de lekkage mogelijk gemaakt.

Het ontstaan van lekkages kan resulteren in schimmelvorming, wat de gezondheid kan schaden. Door tijdig lekkages op te sporen en aan te pakken, behoudt u een gezonde leefomgeving. Met verschillende technologieën wordt lekkage detectie toegepast, wat een waardevolle dienst is die lekkages lokaliseert zonder onnodige schade aan uw huis.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1217

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over LM Bedrijven

Voor het opsporen van alle waterlekkages binnenshuis bent u bij ons aan het juiste adres. Doormiddel van het gebruik van geavanceerde apparatuur kunnen wij zonder hak- en breekwerk alle lekkages opsporen! Na de inspectie ontvangt u een keurig digitaal rapport met de bevindingen. Deze kan door de verzekering en/of herstelbedrijven gebruikt worden. Door de jarenlange ervaring van de vakmannen van LM Bedrijven bent u bij ons altijd in goede handen.


VCA

Reviews van LM Bedrijven

Door B.A
Op 16 januari 2023
10

Helemaal top.

Door Stefan Brouwer
Op 8 juni 2022
10

Zeer geschikte werkwijze, professioneel, snel en vriendelijk. Een verademing!

Door Lennard Miedema
Op 15 januari 2021
10

Ontzettend fijne kerel, goede service en mooi advies gekregen. Aan te raden en ben vaste klant voortaan!

Door Edu De goede
Op 6 januari 2020
10

Kosteloos advies van dit bedrijf gekregen hoe ik het beste mijn lekkage kan oplossen!

Door K
Op 4 oktober 2019
8

Vakkundig de lekkage opgespoord en alles netjes geregeld.

Door M.V
Op 19 februari 2019
8

Supper tevreden lekkage gevonden

Door Toby Benjamin
Op 12 november 2018
10

Alex is een zeer vakkundige man en weet wat hij doet. Wij dachten een lek te hebben in de grond en bleek toch wat aan de CV te zijn. Zijn benadering naar een klant is prettig en op basis van vertrouwen. Wij kunnen LM Bedrijven van harte aanbevelen.