Onze detectiemethoden

U kunt voor het opsporen van een lek natuurlijk een loodgieter inschakelen. Maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Als lekdetectiebedrijf onderscheiden wij ons van loodgieters. We maken gebruik van speciale apparatuur waarmee we een lekkage vele malen makkelijker kunnen lokaliseren. Hak- en breekwerk wordt geminimaliseerd en de kosten blijven laag. Onze specialisten maken onder andere gebruik van de volgende vier detectiemethoden:

Thermografie

Met behulp van infrarood apparatuur maken we warmtebeelden van uw woning. Wijkt het beeld van de normale verwachting af? Dan is dat hoogstwaarschijnlijk de plaatst waar het lek zich bevindt. Een snelle manier om een lek in een warmwater- of cv-leiding snel te verhelpen

Traceergasdetectie

Door middel van een speciale gas worden de leidingen in uw woning onder druk gebracht. Met onze speciale meetapparatuur zoeken we naar de plek waar het gas te meten is. Dat is de locatie van het lek. Deze detectiemethode wordt veel gebruikt, omdat het gas een dunne structuur heeft en te meten is door veel materialen.

Endoscopie

Om het lek te lokaliseren gaan we met een speciale camera de ruimte in. Op een laptop of apart scherm kunnen wij de beelden die de camera direct bekijken. Deze methode is dus zeer geschikt voor kleine ruimtes waar u zelf niet in kunt, maar waar via een opening wel een camera in geplaatst kan worden.

Ultrasone detectie

Ook wel geluidsdetectie genoemd. Ultrasoon geluid gaat uw leidingen in en wordt gemeten. Met behulp van verschillende metingen kunnen wij kijken waar een waarde afwijkt. Zodra we die plek hebben gelokaliseerd gaan we nogmaals meten rondom de afwijking. Uiteindelijk komen we tot de oorzaak en kunnen we een beeld schetsen van de lekkage.

Gebruikmaken van onze diensten in Lelystad?

Wilt u een lekkage laten opsporen? Neem dan contact met ons op. Van spoed tot gewone afspraak, bij ons kan het allemaal. In Lelystad en omgeving kunt u op LM Bedrijven rekenen en ontvangt u na afloop altijd een professioneel inspectierapport.